Speglar för företagskunder, myndigheter, landsting och kommuner

Kategorier

Nyhetsbrev

Köpvillkor

Nedan hittar du vårapublika köpvillkor för privatpersoner och företag.

Frakt- och leverans

Vi fraktar alla specialtillverkade efter ca 12 arbetsdagar, förutsatt att alla varor finns på lager. Beroende på beställningens form kan leverans ske i olika sändningar. Vi skickar förnärvarande endast inom Sverige.

Alla beställningar skickas med DHL Servicepoint eller DHL stycke beroende på paketets storlek och vikt. DHL levererar till din närmsta Servicepoint. För att hitta din närmsta DHL Servicepoint, klicka här (nytt fönster). DHL Paket och DHL Stycke levereras hem till din dörr på grund av dess storlek vilka inte kan hanteras på
utlämningsställen på grund av storleken eller vikt. Avisering av tjänsterna DHL Paket och DHL Stycke aviseras och leverans sker under dagtid. Vi aviserar Servicepoint på mobilnummer i första hand och har vi inte tillgång till mobilnummer, aviserar vi automatiskt via e-post.

Ångerrätt

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har du hela 14-dagars ångerrätt. Speglo.com tillämpar dock hela 30 dagar. Detta gäller endast för privatpersoner. Om du ångrar du ditt köp och vill returnera din beställning, får inte förpackningen vara bruten och varan använd. Du som kund betalar alltid kostnaden för returen till oss. För produkter som är specialtillverkade (måttanpassade och måttbeställda speglar etc) för kund gäller inte ångerrätten som t.ex. bytesrätt eller öppet köp enligt paragraf 5 i Distans- och hemförsäljningslagen.

"5 § Avser distansavtalet en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel, får konsumenten och näringsidkaren skriftligen avtala att det inte skall finnas någon ångerrätt".

Försäljning till minderåriga

Speglo.com säljer inte produkter och kan inte ingå avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans tillåtelse och underskrift

Returer

Kontakta oss alltid innan du skickar in en retur till oss. Dina returer ska ALLTID skickas direkt till oss (se retursedel). Om du skickar tillbaka produkten mot postförskott, brev eller efterkrav, löser vi inte ut dessa paket. Returer betalas av kund. Returer måste skickas som spårbart paket. Vi ansvarar inte för paket som skickas till oss av kunden. Du som kund ansvarar för att returen kommer fram till oss.

Ej utlösta varor och liggetid

För paket som inte hämtas ut debiteras en returavgift på 395kr för fraktkostnader och administration. Avgiften betalas av dig som kund. Liggetiden för paket på utlämningsstället är två veckor. Därefter returneras det automatiskt till oss. Fraktkostnad för detta debiteras kunden. Om du inte hämtar ut ditt paket finns två alternativ:

1. Om du vill att vi ska skicka ut det igen tillkommer en ny fraktkostnad samt 395kr för hantering av retur.
2. Om du inte vill att vi ska returnera paketet återbetalar vi dig med de kostnader du haft. På beloppet vi återbetalar drar vi av 395kr för hanteringskostnad av retur av paket.

 Alla beställningar får e-post från oss när paketet skickas. Sedan får du som mottagare två SMS och ett brev skickat hem till dig som påminnelse. Det är du som mottagare som har ansvaret för att du hämtar ut ditt paket. Att låta paketet gå i retur genom att inte hämta ut det är alltså inget skäl för öppet köp eller att man ångrat sin köp enligt villkoren för ångerrätt.

Priser

Alla produktpriser är SEK och är inkl. svensk moms exklusive frakt, om annat inte anges. Vi reserverar oss för felaktigheter i priser. Vi förbehåller oss rätten att kompensera oss för ökande kostnader utanför vår kontroll, t.ex. ökade transportkostnader, valutaförändringar eller ökade råvarupriser. Vi förbehåller oss också rätten att genomföra prisjusteringar löpande, utan informationsskyldighet eller särskild avisering till kund.

Force Majeure

Händelser så som krig, naturkatastrofer, strejk, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från leverantörer, ändrade leverantörsvillkor, fördyrande omständigheter eller liknande jämförbara händelser utanför Alldos kontroll, vilken inte skäligen kan förutses, skall force majeure tillämpas. Detta innebär att alla förpliktelser,
köpvillkor och avtal samt krav på och mellan säljare och köpare upphör.

Äganderättsförbehåll på kreditköp (fakturering)

Alla produkter tillhör leverantören och säljaren (Alldo) till full betalning erlagts från kunden (köparen).

Garanti

Full garanti gäller om skevhet, kröning eller liknande uppstår i samband med normalt användande. Normalt användande innebär att ramen måste ha varit hängd på plan vägg i normal rumstemperatur. Vidare gäller att spegeln hänger eller monteras där den inte utsätts för direkt solljus, värmekällor så som element, värmeväxlingar eller vid t.ex. kallras samt i fuktiga utrymmen så som t.ex. inredd källare, kallförråd etc. Vid alla garantiärenden ersätts den defekta varan med en likvärdig produkt. Finns ingen likvärdig produkt, krediteras kunden för inköp av ny vara. Ersättning i någon form utgår ej vid eventuella skador eller kostnader som uppstår i samband med våra ramar, varken direkt eller indirekt.

Betalningsalternativ faktura (privat och företag)

Företag kan handla mot faktura, 30-dagar netto (kreditupplysning görs). Påminnelseavgiften vid obetald faktura är 60Kr. Dröjsmålsräntan efter förfallodatum är 24%. Du godkänner att vi kontrollerar betalningsanmärkningar på organisationsnummer och att Alldo bestämmer kreditgränsen. Aviseringsavgift tillkommer.

Betalning med Payson (kort- och direktbetalning)

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Payson håller höga
säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Betalning med Klarna Faktura

När du betalar via Klarna (Klarna AB, organisationsnummer SE556737-0431) faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Få alltid hem varan innan du betalar

Betalningstid - alltid 14 dagar

Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
Ladda ner dina fakturor från klarna.se
Möjlighet till delbetalning

En aviavgift om 5 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Betalning med Klarna Konto (delbetalning)

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

Få alltid hem varan innan du betalar
Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Allmänna villkor hittar du här.
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Småorder

Vi expedierar för närvarande inte beställningar med ett varuvärde under 200:- inkl moms (exkl frakt).

Miljö och förpackning

Vi jobbar aktivt för minsta påverkan på miljön. Vi använder alltid, i den mån vi kan, returemballage för inpackning av sändningar till våra kunder. Mer information om vår miljöpolicy finns att läsa på sidan för miljö.

Särskilda företagsvillkor

Leveransvillkor, fritt vårt lager, om inget annat avtalats. Betalningsalternativ efter godkänd kredit: 30 dagar netto. Betalning oss tillhanda senast på förfallodagen. Efter förfallodagen debiteras fodringens totala belopp med referensränta + 24%, samt en påminnelseavgift på 60:-. Påminnelser utgår alltid via e-post. Paket inte
mottaget vid utkörning eller kund ej på plats: avgift om 250:- netto debiteras kund på grund av ny utkörning, returhantering samt administration i ärendet. Vid ändrade fraktuppgifter pga felaktig leveransadress debiteras kund 250:- netto. Vid order under 500:- netto exkl frakt debiteras en expeditionsavgift om 50:- netto. Rabattavtal träder inte i kraft vid beställningar med ett ordervärde understigande 500:- netto exkl frakt. Vid retur av felfri vara debiteras kund med avgift på 250kr netto för kostnader, frakt och hantering. Reklamationer returneras av kunden och krediteras vid godkänd reklamation. Parterna skall ingå sekretess om affärens innehåll och information som vid t.ex. offertförfrågan till Alldo. Inget av parterna har rätt att delge tredje part information om innehållet som kan skada den andra parten. Företagsrabatter och rabattavtal ges endast till företag inom inredning, tryck, reklam eller på annat sätt verksam inom passande branch för våra produkter och eller tjänster. För företag gäller Köplagen. Köplagen är dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

Beställningar

Alla beställningar är bindande och kan normalt inte hävas om beställningen avser produkter som tillverkas på beställning. Genom att godkänna och bekräfta beställningen är denne (registrerad kund eller gäst) bunden till detta köpvillkor. Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen. Om beställaren (den registrerade kunden) är under 18 år krävs målsmans tillståd och godkännande för att handla. Detta skall lämnas till Alldo skriftligen (se kontakta oss för adress). Beställningar får inte göras i andra personers namn, juridiska och eller företagsnamn (bolag).

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist skall i första hand lösas mellan de tvistande parterna (säljare och köpare). Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel i domstol.

Personuppgifter

Vi arbetar utifrån personuppgifterslagen (PuL), SFS 1998:204 som gäller sedan den 24 oktober 1998, när vi lagrar information om våra kunder. Vi kommer att lagra personuppgifterna digitalt för att förenkla vidare försäljningar, behålla vår kundrelation samt för marknadsföringsändamål. Personnummer behövs endast vid fakturering då kreditupplysning görs, annars lagras endast födelsedagsdatum. Vi varken överlåter eller säljer dessa uppgifter till tredjepart. Om du önskar radering av uppgifterna ur kundregistret, ber vi dig kontakta oss skrifligen.

Reklamationer

Du har som kund till Alldo, rätt att häva köpet av en produkt eller tjänst om produkten eller tjänstens egenskaper ej överensstämmer med det som avtalats. Du har tre års reklamationsrätt på varor som inte uppfyller funktion. Reklamationen bör ske inom skälig tid (två månader). Du måste kontakta oss inom denna tid. Efter 6 månader, måste du som köpare bevisa att fel funnits på varan från köp. Alldo ersätter alla defekta varor.

Säkra betalningar

Alla betalningar på Tavelram.se sker krypterade via SSL. Betalar du via Alldos betalningsalternativ sker den kryperade trafiken mot Tavelram.se. Väljer du betalningsalternativ Payson, sker all trafik krypterad via Payson.

Överföring av personuppgifter

Alla personuppgifter som personnummer och adresser, sker med kryperad SSL-förbindelse mot Speglo.com. Alla inloggningar sker via krypterade SSL-förbindelser.

Transportskada

Vid transportskada ska du kontakta Alldo inom tre dagar. Vid märkbar transportskada vid mottagande, ska detta noteras på fraktsedel. När du skickar in garantiärenden och reklamationer får inte varorna vara undermåligt förpackade. Returen ska skickas som spårbar försändelse och inte som t.ex. brev. Du ansvarar för att paket kommer fram till oss. Vi ansvarar inte för paket som skickas till oss. Alldo förutsätter sig rätten att kräva ersättning för transportskador som uppstår vid frakter till oss. Transportskador ska alltid reklammeras av den mottagande parten.

Övrigt

Alldo friskriver sig för eventuella tryckfel, felaktig produktinformation, samt fel i specifikation, på samtliga produkter och tjänster på Speglo.com. Alla bilder och illustrationer kan ej garanteras återge exakt utseende, funktion och beskaffenhet utan skall endast ses som illustration . Dessa köpvillkor kan och kommer att 
ändras, utan föregående meddelande till besökare och eller kunder.