Speglar för företagskunder, myndigheter, landsting och kommuner

Kategorier

Nyhetsbrev

Spegelmagi

Spegelmagi - Själen och speglar

En spegel anses vara magisk enligt en del människor. Kanske var det lite konstigt för våra förfäder att de kunde se en bild av sig själva i en spegel. Givetvis helt naturligt för oss idag, men magi för våra förfäder som levde för länge sedan. Just själen anses speglas när man tittar i en spegel. Så när du tittar in i spegeln, är reflektionen och spegelbilden din själ som syns.

När någon dog förr i tiden tog man bort alla speglar i rummet. På så sätt fastnade inte den dödes själ kvar i spegeln, och kunde lämna jordelivet utan fördröjning.

Demoner syns inte i spegeln

Demoner är enligt Bibeln fallna änglar som Satan drog med sig ner i syndafallet. Det sägs att demonerna inte syns i speglar, om man får tro gammal folktro. Detta ska tydligen gälla fler olika typer av väsen.

Ett vanligt trick är därför att hålla fram en spegel, och se om det finns en spegelbild eller inte. Om det inte finns en spegelbild, är det alltså en demon du har med att göra. Ett mycket bra trick om du möter en människa, skepnad eller varelse som inte verkar vara från denna värld!

Själen krossas med spegeln

Fenomenet att själen kan fastna i spegeln, är det som skapar skrocktron om att en krossad spegel ger sju års olycka. För när en person krossar en spegel, krossas även personens spegelbild och själ samtidigt. Varför det tar just sju år innan olyckan försvinner kan du läsa om på vår sida om krossade speglar.

Själen fast i spegeln

I flera kulturer trodde man alltså att själen kunde fastna i spegeln. Det fanns även de som trodde att någon i familjen skulle dö, om en familjemedlem krossat en spegel. Därför tillät man inte små barn att titta i speglarna, just med risken för att själen skulle fastna och aldrig skulle komma tillbaka. Alltså något att oroa sig mer för än "bara" sju års olycka.

Spegeln avslöjar monsters riktiga utseende

Enligt vissa kan olika typer av väsen och monster ta formen och utseendet av en människa. Då är spegeln ett mästerligt vapen som kan visa monstrets riktiga utseende. Detta är bara att spegla sig själv eller den misstänkte och se på spegelbilden. Ett mycket vanligt förekommande trick i filmer. Kanske känner du dig extra jävlig en dag. En titt i spegeln kan därför vara bra för att avslöja om du tagits över av ett monster av något slag eller inte.