Speglar för företagskunder, myndigheter, landsting och kommuner

Kategorier

Nyhetsbrev

Sju års olycka med krossade speglar

Sju års olycka med krossad spegel

Om du är skrockfull vill du förmodligen inte ha sönder en spegel. Som du kanske har hört kan du drabbas av hela sju års olycka. Olycka som t.ex. sjukdomar. Det beror på spegelbilden är din själ, och om spegeln krossas, så krossades även din spegelbild och själ.

Sju år innan olyckan är borta

Att det ska ta just sju år innan olyckan är borta, kommer från romerska riket. Romarna trodde att livet började om vart sjunde år. Sju år var en livscykel. Så om själen krossades tillsammans med spegeln, skulle det alltså ta sju år innan själen återvände. 

Lösningen är att kasta salt över axeln

Lösningen är att kasta lite salt över axeln. Ett vanligt förekommande knep för att avvärja olycka. Tanken med detta är att djävulen ska få saltet i ögonen så att han inte kan se mer - och därmed inte kunna ställa till med mer elände och olycka.

Fenomenet med saltet kommer förmodligen från Bibeln där Jesus säger åt lärjungarna i Bergspredikan (Matteusevangeliet 5:13 - 16) att lärljungarna ska vara jordens salt. Detta i betydelsen att lärjungarna ska vara rena och sanna, och därmed förhindra all världens människors förruttnelse.